Anti Slice Golftips

Haal meer uit je ijzers

“Hier volgen een paar goede golftips om je te ontdoen van je slice. Het beste van alles, het is echt vrij simpel als je het eenmaal onder de knie hebt.”

Impact zone

Wanneer je praat over de impact zone, zijn er eigenlijk maar twee factoren die de “vorm” van de balvlucht kunnen bepalen.

  • De hoek, van het clubhoofd, bij impact
  • De baan, van de golfclub, bij impact

Hier volgen een paar tips waar je op moet concentreren

Probeer je leidende schouder “down” op de bal te houden voor impact. Dit noemt men sterk blijven door impact. Vaak vliegt de leidende schouder (linker schouder bij rechtshandige) omhoog voor impact op de bal. Denk daar maar is over na wat dat doet met je clubblad vlak voor dat je de bal slaat.

Golf is denken over, en analyseren van je slagen om beter te worden

Een groot deel van dit spel is het begrijpen “waarom” je een bepaald resultaat krijgt, en de fysica achter dat resultaat. Denken via je golfswing zal enorm veel winst opleveren, indien je bereid bent om tijd te investeren.

De grootst mogelijke afstand overbruggen

Je wil de grootst mogelijke afstand overbruggen. Dus onbewust hebben veel mensen het probleem dat hun lichaam veel verder vooruit is dan hun handen. Dat is de nummer 1 slice veroorzaker onder de meeste golfers. Het is waarschijnlijk niet moeilijk voor te stellen, als ze aan de top van hun backswing zitten, is het enige waar ze nog aan denken; de bal in tweeën meppen.

Problemen beperken

In plaats van te denken aan maximale afstand, denk aan je slice tot een minimum te beperken. Start de downswing met je armen. Ga naar de top van je backswing en dan moet de volgende stap je armen zijn. Doe deze beweging samen met het omlaag wijzen naar de bal met je leidende schouder, en het zal wonderen doen voor zowel je houten als je ijzers.